Over ons

Geert van der Veer
Oprichter en voorzitter

Geert is oprichter en bestuurder van Stichting Herenboeren NL. Herenboeren NL ondersteunt het oprichten van Herenboerderijen in Nederland. Dit zijn gemengde bedrijven van +/- 20 hectare die groente, fruit, eieren en vlees leveren. Een coöperatie van 250 huishoudens deelt de oogst. Bijna elk van de inmiddels 18 over het land verspreidde Herenboerderijen houden zo’n 10-20 buitenvarkens. Het vlees daarvan wordt verdeeld onder de coöperatieleden. Geert behartigt de belangen van buitenvarkenshouders, waaronder Herenboerderijen, o.a. door contact met de overheid en andere instanties.

Cas den Boer
Oprichter en secretaris

Cas is sinds 2020 eigenaar van Weidevarkens ’t Krulstaartje in Dongen. Op zijn boerderij worden varkens buiten gehouden op een regeneratieve manier. Het vlees wordt verkocht via Buitengewone Varkens. Cas liep in 2022 voor zijn opleiding stage bij de POV. Tijdens deze stage ontwikkelde hij voor de POV – in nauw overleg met de Werkgroep buitenvarkenshouderij – een handboek Buitenvarkenshouderij.

Bibi Dijkema
Oprichter en penningmeester


Bibi is sinds 2018 eigenaar van Wroetende Varkens in Halle (Gelderland). Wroetende Varkens houdt varkens buiten op de eigen boerderij en op percelen en/of in bosgebied van anderen. De varkens worden gevoerd met reststromen van supermarkten, groentespeciaalzaken en bakkerijen. Het vlees wordt gedeeltelijk rechtstreeks aan de consument verkocht en voor een deel via de lokale supermarkt en slager.

Jeroen Stuyt
Algemeen bestuurslid


Jeroen is sinds 2013 eigenaar van de Dykhoeve in Herwen. Ook bij de Dykhoeve lopen de varkens buiten. Ze scharrelen daar hun eigen kostje bij elkaar op de mooi ingezaaide velden en worden bijgevoerd met kuilmais met een toegevoegd eiwitmengsel. De Dykhoeve verkoopt het vlees via hun eigen winkel rechtstreeks aan de consument en levert ook aan een aantal boerderijwinkels.

Nico van den Broek:
Algemeen bestuurslid

Nico is eigenaar van De Voortse Hoeve in Hilvarenbeek. De Voortse Hoeve is een biologisch landbouwbedrijf met natuur inclusieve landbouw. Bij Nico lopen de buitenvarkens o.a. in de boomgaard. De Voortse Hoeve levert ook granen, kuilgras, stro, natuurstrooisel, hooi en compost.